V četrtek, 22. decembra, smo se učenci 8. in 9. razreda v okviru šolskega gledališkega abonmaja v spremstvu učiteljic Katje Golouh in Kaje Nakani odpravili v Ljubljano na ogled gledališke predstave Božična pesem v Cankarjevem domu.

Božična pesem je nastala po knjigi Christmas Carol avtorja Charlesa Dickensa.

Zgodba govori o zagrizenem skopuhu, ki na božični večer sedi za delovno mizo, ves namrgoden, ter skrbno pazi na zabojček s premogom, po katerem pogledujejo njegovi štirje pisarji in se poskušajo ogreti ob soju sveče. Vsakič, ko zazvoni cerkveni zvon, vstanejo in zapojejo božično pesem. Naenkrat v prostor pride Scroogeev nečak in ga povabi na božično večerjo, toda Scrooge ga zlovoljno zavrne, saj ne mara božiča. Na božični večer ga obiščejo trije duhovi, in sicer duh preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, ki ga spominjajo na njegove že preživete božiče in tudi na tiste, ki se bodo šele zgodili. Starca to zadene naravnost v srce, zato se odloči, da bo spremenil svojo miselnost in se skupaj z drugimi veselil božiča.

Predstava je pravi glasbeno-gledališka spektakel, ki nas je navdala z razmišljanjem, da sporoča, da sreča je v tem, da bogastvo deliš z drugimi.

Ana Marija Rožman, mag. prof. slov.